Merkliste (0)

 
 

Referenties

 
 
 

New Babylon Den Haag

Net een echte stad...

  • Merk: UZIN
  • Land: Nederland

Net zoals een echte stad is New Babylon gebouwd op 5 pijlers die 24/7 in beweging zijn. Je kunt er wonen, werken, winkelen, lunchen, dineren en borrelen en heerlijk ontspannen. New Babylon biedt luxe appartementen, een full service business center met hypermoderne kantoren, een modern shopping center, fitness, hotel, restaurants en bars.

Architectenbureau Meyer en Van Schooten Architecten tekent voor het ontwerp. Het bureau is geïnspireerd door het ‘a New City in the City’-concept: een 24-uurs stedelijk leefgebied met alle mogelijke functies en voorzieningen. Door de ligging midden in de binnenstad, direct naast het station Den Haag Centraal is het niet alleen hét kloppende (inter)nationale OV-hart, maar ook een top- plek om te wonen, te werken en te winkelen. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

In bestaand Babylon is de firma Holland Floor de uitdaging aangegaan om de mechanisch zwakke bestaande dekvloeren te transformeren in een gladde, voor diverse afwerkvloeren, legklare ondergrond. In het werk is op grote schaal gebruik gemaakt van de UZIN NC110. Een zeer goed vloeiende, in grote laagdiktes aan te brengen krimpspanningsvrije gipsgebonden egalisatiemortel. De afzandende ondergrond is voorgestreken met de UZIN PE360 plus, een nieuw product van UZIN.

Adviseurs van Uzin hebben gedurende het project een grote rol gespeeld in de technische advisering. Samen met Holland Floor hebben zij gestreefd naar een in de planning haalbare, kostenefficiënte oplossing, waarbij de zwakke staat van de ondervloer geen enkel moment uit het oog verloren is. Een goed eindresultaat waarbij de opdrachtgever en toekomstige gebruikers niet voor onnodige verassingen is komen te staan. Inmiddels zijn diverse etages van het pand voorzien van de meest uiteenlopende afwerkvloeren.