ÖKOLINE

Met UZIN ÖKOLINE weet u dat u een gezonde keuze maakt!

Binnen het UZIN-assortiment zijn een groot aantal producten geclassificeerd als zeer emissiearm en verantwoord. Deze producten worden samengebracht in het UZIN ÖKOLINE label en zijn eenvoudig te herkennen aan de groene vlinder op de verpakking.

Het ÖKOLINE label laat de gebruiker in één oogopslag zien dat het product zowel aan EC1 Plus-voorschriften als aan de richtlijnen van de „BLAUE ENGEL” voldoet.

Niet alleen bij openbare aanbestedingen worden keurmerken als „Blaue Engel” en EC-1 Plus  steeds vaker geëist. Ook eindgebruikers hechten waarde aan een vertrouwd symbool voor een zeer emissie-arm en verantwoord product. Met UZIN ÖKOLINE weet u dat u een gezonde keuze maakt!

Wist u dat de EC 1 Plus producten van UZIN de eisen van BREEAM en LEED overtreffen?

Emicode EC 1 Plus stelt strengere eisen voor emissie dan BREEAM (HEA9-DIN13999) en LEED. Met het EC 1 PLus Certificaat kan eenvoudig worden aangetoond dat het UZIN product voldoet aan de eisen voor emissie van BREAAM en LEED.

 
 

 De „Blaue Engel”

Dit label geeft o.a. aan dat het product zeer emissie-arm is. Deze certificering wordt in Duitsland maatschappijbreed toegepast. Dit keurmerk stelt (haar eigen) grenzen aan emissie en gaat op sommige fronten een stapje verder dan andere keurmerken.

  
 
 

 EMICODE EC 1 PLUS

Stelt de allerhoogste eisen aan de emissie van verwerkingsmaterialen. Producten met dit label veroorzaken de minste geuroverlast.