UZIN PRODUCTEN UIT DE GROENSTE FABRIEK VAN NEDERLAND

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Daarom hebben wij onze visie op duurzaamheid niet alleen vertaald naar onze producten, maar ook naar ons nieuwe bedrijfspand.

De meeste UZIN producten worden gemaakt in de "groenste" fabriek van Nederland. Door deze producten te gebruiken of voor te schrijven levert u zelf indirect een kleine bijdrage aan een beter milieu.

Duurzaamheid is dus niet ingewikkeld of duur. Met de bouw van ons nieuwe bedrijfspand hebben wij zelf ondervonden dat met het gebruik van "gezond verstand" het verbruik van water, energie en grondstoffen flink afneemt. Het bewijs levert de toets van GPR Gebouw: het rapportcijfer voor onze duurzaamheidsprestaties is 8,66.

Hoe hebben we dat gerealiseerd?

 

 

CO2-neutrale productie

Er is geen gasaansluiting, dus alle producten worden CO2-neutraal geproduceerd. We maken gebruik van aardwarmte in combinatie met warmterugwinning. Bijverwarmen doen we met pelletkachels, gestookt op biomassa.

Klik hier voor meer info

Intelligent gebouw

Lucht, licht en temperatuur worden met een sensor geregeld. Zo zijn de arbeidsomstandigheden altijd optimaal, terwijl de ramen gewoon open kunnen. Kranen, douches en toiletten zijn zo ingericht dat er zo min mogelijk water wordt gebruikt.

Klik hier voor meer info

Een groen dak

Het groene dak isoleert tegen warmte en kou en zorgt voor biodiversiteit. De sedum plantjes zorgen er tevens voor dat fijnstof gebonden wordt.  Het regenwater van het dak wordt opgevangen voor het doorspoelen van de toiletten. 

Klik hier voor meer info

De mensen om ons heen

Groen werken doe je samen. Zo proberen wij zo veel mogelijk af te nemen bij "onze buren". En in het bedrijfsrestaurant waar we élke dag samen lunchen zijn werkplekken gecreëerd voor mensen met minder kansen.

Klik hier voor meer info